søndag 31. mai 2009

Du skal ikke stjele. Skal du vel.


Flikker og justerer på det nye showet for tiden, har fått en del bra føringer av Dagfinn Lyngbø og nye idéer på tekstsiden av Tore Haukenes. Det begynner å sitte bra nå, det eneste som frustrerer meg en smule er at jeg ikke får testet ut alt ordentlig før premieren, jeg får vel bare stole på magefølelsen. Det blir jo mange om beinet i Tønsberg i sommer med diverse show både på Oseberg, Klubben og Støperiet med bla. Torsdag Kveld Fra Nydalen-gjengen. Mest frustrerende er kanskje at jeg ikke får sett showet deres da jeg står på scenen selv den uka. Jeg krysser fingrene for at både tilreisende og fastboende kjenner sin besøkstid og tar en tur på Harbour 2-4 og 9-11 juli.

Fikk forresten tips om en liten Youtubesnutt i dag med en og annen fyr på Humorlaboratoriet i Bergen, og det viste seg at han fremførte ikke så rent lite av mitt materiale. Ironisk nok brukte han til og med min faste åpningspunch gjennom mange år, men med elendig fremføring og bedriten timing fikk han ikke dén til å funke heller.
Og resten av materialet var Dane Cooks. Originalt. Det er kanskje et kompliment å bli plagiert i noens øyne, men det ville være idiotisk om jeg fremførte stoffet på scenen og noen tror jeg har rappet det fra en nykommer. Klippet er fjernet nå, ellers skulle jeg med glede lagt det ut her. Fristende å oute gjøken, men jeg får vel holde meg for god for sånt.

onsdag 20. mai 2009

Heisann - helside, gitt.


Fikk en god nyhet på mail i morges, Tønsberg Blad har blåst meg opp på hele førstesiden av kulturbilaget i papirutgaven deres. Det lover godt for sommershowet på Harbour. Takk til Stian Thorgaard for fett bilde.

lørdag 16. mai 2009

Homo eller omoh?


Russisk opprørspoliti har arrestert rundt 20 homofile aktivister etter en parade foran finalen i Melodi Grand Prix i Moskva. Myndighetene hadde lagt ned forbud mot paraden. Ironisk nok har politiet "homo" baklengs på ryggen. Mer ironisk enn det blir det bare ikke.

fredag 15. mai 2009

Bannere er oppe!



Brygga i Tønsberg er åpnet igjen etter restaurering i vinter, og nå er bannere hengt opp på Harbour til allmen beskuelse. Yay! Billetter er lagt ut allerede, så det er bare å gå inn på billettservice.no dersom du skulle være fysen.

torsdag 14. mai 2009

Yess.


Jeg liker å mimre over fine ting. Varme sommerkvelder før i tiden med bra folk i Th. Meyersgate, hvor vi gladelig stilte opp når kompiser var dj´s og spilte opp til dans på Fru Hagen, for deretter å runde av på Bar Boca før man snublet surrete og fornøyd hjemover. Eller kanskje til et nachspiel. Når jeg tenker over det har Ulf Nygaard og Folk & Røvere nærmest satt soundtracket til Grünerløkka på nittitallet. Sommerlåta over alle sommerlåter "Yess" - og "Dust" og
"I hvertfall litt" er etter mitt skjønn udødelige, catchy låter med varme, ærlige og genialt naive tekster med gode assosiasjoner på kjøpet. Nygaard satte ord på det å eksistere akkurat der og da:

Jeg elsker beatet som dunker nede fra kaféen
Mens jeg ligger og tenker på at du er pen.

Patos kanskje, men fint. Og det er det som teller.

søndag 10. mai 2009

Hvordan kan du gjøre dette mot meg?!?


Sønnen min Jeppe er snart ett år, og jeg har skiftet på ham daglig siden dag én. Noe som må gjøres gjennomsnittlig seks ganger pr dag. Altså en helt normal unge. Det som slår meg er hvordan det kan komme like bardus på ham hver gang en bleie skal av og en ny skal på. Jeg tenker at dette må han snart huske at er, en om ikke fornøyelig affære - i det minste ikke særlig farlig. Ei heller vondt, traumatisk eller spesielt ubehagelig. Tvert i mot. Det burde være ganske ok å bli stelt med. Men neida. Hver gang han legges ned på stellebordet er det total mayhem, skriking, full krig og unntakstilstand. Med desperate øyne og hjerteskjærende skrik ser han på meg akkurat som han spør: Hvordan KAN du gjøre dette mot meg? Også du, min far? Min foresatte, mitt opphav? Jeg håper at han en dag innser at jeg vil ham bare vel. Om ikke annet er det fint å tenke på at han kommer til å slutte med det. Bleier, altså. Pappaperm er fine greier.

søndag 3. mai 2009

Bandekrig



I anledning et større mc-treff i Østfold ble et Outlawsmedlem presset ut i grøfta og påført hjerneblødning, noe som har en tendens til å skape dårlig stemning blant likesinnede. Politiet frykter nå nye oppgjør mellom de rivaliserende klubbene, og de har jo vært flinke til å blåse hodet av hverandre så lenge jeg kan huske, i alle fall. For meg blir det ulogisk. De er jo opptatt av akkurat de samme tingene: Jeg liker Harley, øl og damer. Du liker Harley, øl og damer. Vi liker Harley, øl og damer. De burde jo slå seg sammen og bli verdens største mc-klubb i stedet for å knuse kneskålene på hverandre. Og hvis det er annen "virksomhet" rivaliseringen gjelder, mener jeg fremdeles at man vinner på jo mere vi er sammen-prinsippet.

Når det er sagt røk casuals fra Brann og Vålerenga i tottene på hverandre på høylys dag i Oslo sentrum for litt siden. Det samme gjelder jo for disse lett tilbakestående apekattene: Burde de ikke begrave stridsøksa og heller gå til angrep på noe som virkelig truer dem? Det er jo en kjennsgjerning at kultur truer fotball mer enn noe annet, så jeg synes de skal svinebanke noen bibliotekarer og et par billedkunstere i stedet. Når det er sagt er jeg glad for at andre entusiaster og interessegrupper ikke er like opptatt av å slå inn skallen på hverandre. Fuglekikkere, for eksempel. Det skulle tatt seg ut. Frustrerte, middelaldrende, bebrillede menn uten sosiale antenner med sykelig trang til å markere territorie og ha pippippene for seg selv. Som truer hverandre med å kjøre kikkerten så langt opp i ræva på rivaler at de hoster linseglass dagen etter. Riktig så underholdende, når jeg tenker meg om. Men godt det ikke er slik.

Eksempel på arten fuglekikker