tirsdag 29. september 2009

Dette tok jo helt av!

Etter at jeg la ut innlegget om mitt mildt sagt interessante måltid på Josefine forleden på underskog.no har det blitt en av de mest aktive trådene på nettstedet, med fantastisk mange fine fotofiklinger med selveste Hawk-sandwichen i fokus. Jeg legger ut et knippe her, (et par av mine egne er også med!) og tro meg - dette er bare toppen av isfjellet. En av brukerne har til og med perlet sandwichen. (!) Nå snakkes det om fellesutflukt for å innta den påstått legendariske retten. Se opp, kanskje ser du snart Hawk på en T-skjorte eller en graffitivegg nær deg?

















søndag 27. september 2009

Ha det bra, Oslo.


Dette er siste natten som fastboende i Oslo. Nå tar jeg med meg familien og gir livet i Tønsberg en sjanse. Vemodig og trist - men også fint. Vi får tre ganger så mye plass i eget hus i hyggelige omgivelser. Men det blir rart å flytte herfra. I over 20 år har jeg elsket og hatet denne byen, denne oppsamlingsplassen for alt som kryper og går av mennesketyper, kulturer, problemer, butikker og utesteder. Jeg kommer til å savne alt sammen. Mangfoldet. Maset. Bråket. Sirener. Trikken. Bussene. Alle de alternative folkene som har beriket sinnet mitt i to tiår. Birkenbolle på vei hjem fra Løkka på natta. Last Train, Garage, Mono og alle utestedene som ikke sorterer gjestene etter hvem de er og hva de evt. tjener. Grilling i parken med gode venner. Grafitti på veggene. Thorsov-oksen. Turene til barnebassenget på Tøyenbadet. Stamkundene på puben nede på hjørnet. Til og med tingene som har irritert meg kommer jeg til å savne. Taxisjåførene som tror at Torshov ligger på Hauketo. Kaoset etter stengetid på byen. Liten boplass for mye penger. Bråket fra naboleilighetene til alle døgnets tider. Alt som hører en storby til.

Nå er det kapitlet over. Når jeg stikker innom gamle trakter igjen håper jeg å se de tomme butikklokalene i bydelen min være fylt opp med varer, livilig handel og optimisme. Jeg håper å se de samme, slitne traverne sitte med ettermiddagspilsen sin og fortelle røverhistorier. Jeg håper de gærne folka på trikken fremdeles prater med seg selv, og at det blir enda morsommere å kjenne pulsen og atmosfæren bare verdens fineste hovedstad kan gi. Ha det bra, Oslo – jeg kommer til å savne deg.

søndag 20. september 2009

Ord blir fattige.


Jeg er virkelig glad i Reis Deg Komikerklubbs nye scene, erverdige Josefine Vertshus. Men jeg setter et lite spørsmålstegn ved maten. Jeg var sulten før jeg skulle opptre på lørdag, kom rett fra en hundre timers busstur fra Seljord til Oslo. Jeg kikket fort over menyen, hoppet over pizza og burger og annet blytungt og så ordet "sandwich". For det høres jo så greit ut. Den hadde en fjong tittel kan jeg erindre, Hawk Sandwich – og jeg så ikke så nøye på ingrediensene. Dette kom altså på bordet en halvtime etter. Mikrovarmet ostis. To slitne loffskiver med skinke og ostelokk med saltstenger (!!!) til pynt og majones dandert i en paprikaring. Sånn passe strålevarm i kantene og lunken inni. Og ikke nok med det, mine damer og herrer. Flere overraskelser skulle komme. På vei inn i dette kalaset av et kulinarisk måltid stopper alt av seg selv. Der ligger nemlig en spennende skive ananas med en dvask, hermetisert asparges på tvers. For en reise i dårlig matkultur. For en fornærmelse. Havariet (for det må jo være en båt det skal se ut som?) kostet 120 spenn. Jada, dere leste rett. Etthundredeogtyve kroner! Jeg anbefaler alle å ta en tur på Josefine å se standup på torsdager. Atmosfæren er genuin, ølen er som den skal være og stemningen god. Men akkurat Hawk Sandwich er kanskje for de spesielt interesserte.

søndag 13. september 2009

Ferdig, kom og tørk.


Endelig ferdig med showet på Latter. Siste kveld var riktig så moro, og det toppet seg da jeg gjorde et kortere og litt mer småforbanna sett på Kulturkampen på Sentrum Scene etter Latter, et tiltak for å demme opp mot FrP´s idiotiske agenda og totale mangel på kulturforståelse. Et parti som mener de er for "folk flest". Nå har det vel seg sånn at de fleste nordmenn heldigvis ikke synes det aller viktigste her i verden er billigere sprit på karaokebar og få lov til å kjøre så fort man vil på motorveien. Og nei, FrP - Mot i Brøstet er IKKE kultur. Det er søppel.

Var også på settet til "Den Norske Humor" i dag, et rimelig nådeløst konsept hvor komikerne får to minutter på seg til å overbevise juryen bestående av Trond Viggo Torgersen, Harald Eia og Helén Vikstvedt om at de er morsomme nok til å gå videre i konkurransen. Skal dit i morgen også, er spent på hvem som klarer seg gjennom nåløyet. Neste uke skal jeg også undervise i humor på Seljord Folkehøgskule, det blir bra. Jeg kommer til å ta en pause fra de aller mest fjernliggende standupjobbene i grisgrendte strøk en tid fremover, da jeg har reist så mye til alskens avsidesliggende, mørke høl på kartet de siste årene og heller vil være litt mere hjemme med familien en stund. Det er ganske lurt. Kanskje skal jeg begynne på en ny bok. Det er uansett rimelig spesielt å se sitt eget verk i hylla på en bokhandel. Det kan jeg like. Når det er sagt har jeg lyst til å si takk til alle som kom for å se showet, til tross for at pressen ignorerte meg fullstendig både i forkant og på selve premieredagen.

fredag 11. september 2009

Søk dekning!


Oslo Sporveiers nye elektroniske billettsystem har vært en skandale fra dag én, til nå har de vel brukt snart 600 millioner på et prosjekt som fremdeles er ubrukelig. Rett og slett pga inkompetent ledelse som ikke aner hva de driver med. Da er det med et snev av ironi at denne beskjeden lyser mot en når man er på vei ut av T-banen. NIIIDSITUASJON, alle sammen. Evakuer nå. Ellers.

For en flopp.

lørdag 5. september 2009

Den som leter skal finne mye (drit)


Jeg er midt oppi en flytteprosess for tiden, og gamle esker skal ryddes før de pakkes ned. Som alle andre har jeg én million gjenstander jeg ikke klarer å kvitte meg med, som feks. gamle buttons. Her er et lite utvalg, den eldste må være minst 20 år gammel. Og kaste blir ikke snakk om. Har hatt en kjempefin kveld på Latter i dag, fullt hus og god stemning. Ekstra moro var de jo at folk fra EF Språkreiser satt i salen da jeg leste skolestilen fra åttende klasse (oppgaven lød "Norge inn i EF - hvilke tanker gjør du deg" og jeg kunne ikke noe om unionssamarbeid, så jeg skrev om språkreisen min til Eastbourne med EF i stedet. Det falt visst i smak!)

Det er jo ukristelig tidlig å sparke i gang et standupshow 18.30 på kvelden, og jeg har ikke akkurat fått særlig med goodwill fra pressen denne gangen heller. Ingen gadd å skrive noe om showet i forkant, ei heller møtte noen opp for å anmelde premieren, noe som irriterer meg litt. Men jeg håper de som har vært og sett showet snakker positivt om det til andre. Så får vi se åssen det går til neste uke, nå skal jeg gjøre klar leiligheten til visning i morgen. Det er jo relativt fordelaktivt å få solgt kåken da jeg har kjøpt hus i Tønsberg. Men nå skal her vaskes og shines. Fikk forresten nettopp vite at katten vi tok inn for noen uker siden nå har blitt adoptert av en familie, nå heter han Tintin og har det veldig bra. Og ingenting er bedre enn det!