tirsdag 15. november 2011

Er det noe galt med meg, doktor?



Jeg fikk nok en gang æren av å stå på "Andre Historier" på Det Andre Teatret, stedet hvor slampoesi, muntlig fortelling, Spoken Word og Standup møtes. Prosjektet er et initiativ fra de fantastiske folkene i Albatrass DA, og denne gangen var temaet "sykehus". Om du kjenner til The Moth i USA er ikke dette helt ulikt, bare i mindre skala. Jeg håper og tror at dette vokser med tiden, og det er utrolig moro å få være en del av det fra starten. Hvis du vil vite mer: www.andrehistorier.no

lørdag 5. november 2011

Standupkurs? Hahahaha!


Jeg var nettopp på det blide sørland igjen, denne gangen for å kurse studentene i standup. Opplegget fungerte optimalt med ivrige kursdeltagere, upåklagelig oppmøte og oppslutning. Første kveld dro jeg dem gjennom litt teori, teknikker, idéarbeid og øvelser - dag 2 hamret vi løs på materialet som skulle fremføres på Pir6 kvelden etter. Og for et show det ble - uforutsigbart, spennende og morsomt, med mange forskjellige humoristiske vinklinger og uttrykk. Humor er jo et definisjonsspørsmål, alle ler ikke av det samme. Og standupscenen er et godt egnet sted å finne ut hvorvidt det man selv ler av treffer andre.

Når jeg holder kurs blir jeg ofte spurt om alle kan være morsomme - og nei, alle kan ikke det. Men man kan tillære seg en forståelse for hva som er gøy, hva som utløser en reaksjon hos publikum. Min jobb er ikke å skrive vitsene for deltagerne, innholdet må de utvikle og kvalitetssikre selv. Jeg kan gi dem tips, triks og lure føringer/kreative ledetråder. Og dette må sies å være en av de bedre kursene jeg har holdt på lenge. I alle fall ble resultatet bra, over kan du se en liten film fra framsyninga.

Dersom du er interessert i standupkurs, når du meg på: komiker at online.no